Dorpsleven

Pagina

dorpsleven_klein

Kun je verliefd zijn op een dorp? Vanaf het moment dat ik het zag, sloeg in elk geval een vonkover die tot laaiend vuur werd toen ik het bord ‘te koop’ zag aan een rustiek object dat precies in mijn plannen paste. Binnen 2 weken was de bouwval van mij en begon de ‘verlovingstijd’ van verbouwing en aanpassing. Zoals alle verliefden wilde ik mijn toekomstige schoonfamilie, de buren, wel omhelzen maar merkte al snel dat je in Frankrijk op enige afstand moet rekenen. Na 12 jaar ben ik nog steeds ‘u’ en zij dus ook: het duurt even voor je weet hoe de verhoudingen liggen en of er überhaupt sprake is van een verhouding. ’s Zomers is het een paradijs met zonnebloemen, lavendel en tot laat buiten zitten, maar ’s winters schuil je achter dikke muren tegen de gure bergwind. Het is dan dat je beseft dat de verloving een huwelijk is geworden en dat je desondanks  tóch wilt blijven.

Lees meer over de mensen, drama’s en de geschiedenis die achter de muren van een Frans bergdorp schuilgaan. Hoe het zich verzet tegen of opent naar de buitenwereld en hoe je als ‘buitenstaander’ erin wordt meegezogen. Diep, rauw Frankrijk, zowel onneembaar als innemend.

Download hier Dorpsleven als ebook op je ipad, iphone of andere reader (epub formaat).

Het huis uit het boek staat nu te koop! Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Advertentie

7 suggeties bij “Dorpsleven

  1. Cornelia Kueter

    Wonende in Frankrijk zou ik dolgraag dit boek lezen maar het formaat is niet leesbaar op mijn e reader Sony en het is toch epub.
    Wat kan ik doen om dit boek te kunnen lezen ?
    Met dank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s