Nicolaas en de Noormannen

Pagina

DOWNLOAD GRATIS SINTERKLAAS eBOOK!

Vergeten historie van een vaderlandse held en zijn makkers.

Het Sinterklaasfeest berust op een in de middeleeuwen door ruwe rovers verspreid virus dat zich nu hardnekkig als het meest eigene van onze volksaard presenteert. Buiten Nederland viert men een intussen resistent gebleken variant van dit virus in de vorm van een joelende hollebolle Santa Claus waarvan de heiligheid op zijn minst twijfelachtig is. En hoe is daar in ’s hemelsnaam het kerstfeest aan vastgeplakt? Volg de Vikingentrail door de Europese historie en zie hoe de Noormannen hun heilige ooit gewoon in de kroeg ontmoetten – zij waren het die hem op het paard hesen en hem zo per abuis over daken lieten rennen; hij zou het zelf nooit in zijn hoofd gehaald hebben. 9 mei is trouwens ook een geschikte dag om zijn feest te vieren, dat doen de nazaten van de Noormannen al sinds zij in de 11e eeuw zijn lijk uit Myra in Turkije roofden en naar Italië brachten. Het waren beslist geen lieve jongens maar zij kregen ten onrechte een slechte pers in onze streken. Alleen al om hun liefde voor ‘onze”Sint Nicolaas moeten we onze mening over hen herzien. Dit boek dient daarom in de eerste plaats als eerherstel voor de Noormannen – Sinterklaas heeft het echt niet nodig…

Voor iedereen gratis als eBook beschikbaar en te verspreiden:

Download ePub (voor o.a. iPhone,iPad, importeren in en synchroniseren via iTunes). NB sommige browsers plakken de extensie “.zip” achter het bestand. Dit is onjuist en moet weer ongedaan gemaakt worden (niet unzippen!).

Download PDF groot (6mb) – klein (660Kb)

Lees online

Advertentie

5 suggeties bij “Nicolaas en de Noormannen

 1. Gemma

  Geweldig, mijn schrijver-grootmoeder gaat online! Heb geen e-reader, dus moet het doen met de PDF, maar complimenten voor deze actuele publicatie- en uitgeefmethode!

  Liefs, Gemma

 2. Joke Hommes

  een vol humor en relativering opgetekende historie waarbij Nicolaas de hoofdrol speelt maar en passant veel van de geschiedenis van de Groten der aarde wordt verteld.
  Een aanrader voor hen die graag verbanden willen zien tussen gebeurtenissen en niet alles zomaar willen geloven.

 3. Dank voor Nicolaas en de Noormannen. Ik ga het eens rustig lezen. Hoewel de cover verwachtingen wekt a la Nijntje denk ik dat het ernstig anders zal zijn. En jammer voor Side natuurlijk.
  O ja – wat een mooi huis daar in de Drôme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s