Te koop: mijn huis in de Drôme

Pagina

huis1(view page in English here)

Ooit overwogen om echt in Frankrijk te gaan wonen en een Nederlands optrekje als tweede huis aan te houden? Eindelijk tijd om dat boek te gaan schrijven of te schilderen in een groot, hoog atelier met licht op noorden…

Op 1000 km van Amsterdam, via autoroute makkelijk in één dag te rijden, ligt mijn solide 17e-eeuws woonhuis van 3 verdiepingen (275 m2), met behoud van oud karakter gerestaureerd en voorzien van moderne gemakken als internet en satelliet in klein, authentiek bergdorp (beschermde site).

Fenomenaal uitzicht over de vallei van de Gervanne en het ruige wandelgebied van de Vercors, reikend tot de Alpen met wintersport in weekend-nabijheid. Commerciële voorzieningen aan de rivier de Drôme zelf waar het toerisme floreert (en zelden hoger komt).

Het klimaat is provençaals aangenaam en biedt afwisselend zonnebloem- wijn- en korenvelden en in oogsttijd van Gogh-achtige taferelen zover het oog reikt.

Montclar

Aan de zuidkant heeft het huis een met wijnranken overdekt terras naast de stoere toren – de enige die nog rest van de oude stadsmuur en die boven een torenkamer biedt.

Achter het terras bevindt zich een grote gastruimte, met eigen keuken en badkamer, die van het woonhuis afgesloten kan worden en voor vrienden en familie gastvrij openstaat.

De hoofdverdieping telt naast het atelier (met eigen keuken, wc en houtkachel) een woonkeuken, huiskamer met houthaard en studeerkamer; op de bovenverdieping bevinden zich 2 slaapkamers (één met grote inloopkast), een ruime badkamer, de al genoemde torenkamer en een mezzanine met Tv-corner die uitkijkt op het atelier.

Vraagprijs: € 249.500,-

Klik voor meer informatie en foto’s op de afbeeldingen hieronder.

Exterieur

Exterieur

Interieur

Interieur

Omgeving

Omgeving

 

 

 

 

 

 

Vragen, of zin om te komen kijken? Neem contact op via onderstaand formulier, of bel +31 6 19 60 29 39.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s