Montclar: Omgeving

Pagina

(<— Terug naar overzicht)

Montclar-sur-Gervanne lig in één van de mooiste stukken van Frankrijk, aan de rand van het Parc Naturel de Vercors en aan de voet van de Alpen. Een paradijs voor wandelingen en fietstochten (bv VTT) in diverse moeilijkheidsgraden in de bergen langs steile kliffen met watervalletjes en riviertjes met helder smeltwater, wildrijke bossen en middeleeuwse dorpjes en kastelen, maar ook tussen de glooiende velden met zonnebloemen en lavendel.

Montclar ligt als karakteristiek ‘village perché’ (middeleeuws dorpje op heuvel) uitkijkend over deze velden en de vallei van de Gervanne. Binnen een straal van 10 minuten vind je de slingerende Drôme met zijn diverse strandjes en vertier maar zijn ook de moderne gemakken te vinden, zoals grote Intermarché, lekkere bakkertjes en andere winkels, leuke terrasjes en zwembad. Voor de golfliefhebbers zijn er ook mogelijkheden in de buurt. Directe ‘buur’-plaatsen zijn o.a. Aouste-sur-Sye, Mirabel-et-Blacons, Beaufort-sur-Gervanne. Dichtbij liggen ook o.a. grotere plaatsen als Crest en Saillans (15km) , Die (30 km) , Montélimar of Valence op zo’n 40km.

Iets verder (op 45/60 minuten) rijd je door de Provence, Ardèche of vind je `s winters juist de eerste `stations de ski`.

Het dorp is een half uur rijden van TGV station Valence.

Klik op een foto hieronder voor een overzicht met grotere afbeeldingen.

Advertentie

Een suggestie over “Montclar: Omgeving

  1. Gerd De Rycker

    Beste Mirjam,
    Ik schrijf je langs deze weg als reactie op je ingezonden brief in NRC. Een vriend van me, die perfect Frans spreekt, vertelde me dat het Engelse woord “manager” afkomstig is van het Franse “menage”. Dus de oorsprong van “managen” is een huishouden runnen! Ik weet niet of het waar is, maar misschien kan u dat in Frankrijk makkelijk te weten komen. Het lijkt me hoe dan ook een leuk weetje dat aansluit bij uw brief.
    Vriendelijke groeten,
    Gerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s